'Super League ontwaakt: Real, Barcelona en Juventus stellen plan op'

'Super League ontwaakt: Real, Barcelona en Juventus stellen plan op'

9 februari - 11:09
9

Groot nieuws uit Engeland: er liggen nieuwe plannen voor de oprichting van de Super League op tafel, meldt The Telegraph. Een 'enorme' competitie moet de Champions League gaan vervangen.

Twee jaar geleden kwam het idee voor een Super League, waar in eerste instantie de Europese elite aan zou mogen deelnemen, tot stand. Alleen Real Madrid, FC Barcelona en Juventus bleven voorstander van een dergelijke competitie, terwijl andere Europese clubs geen heil zagen in het plan. De drie clubs hebben niet opgegeven en komen met een nieuwe variant op de eerder geïntroduceerde Super League, klinkt het.

Naar verluidt hebben Real, Barcelona en Juventus meer dan vijftig clubs benaderd, in de hoop een alternatief voor de Champions League op poten te zetten. Hoewel het nog onduidelijk is wat de drie grootmachten voor ogen hebben, lijkt het erop dat er plek is voor zestig tot tachtig teams in de competitie. Iedere clubs speelt jaarlijks minimaal veertien wedstrijden in de Europese competitie.

Er zou een jaarlijke promotie- en degradatieregeling worden opgenomen in het plan. Real, Barcelona en Juventus gaan het idee de komende periode vormgeven, in de hoop dat clubs zich aansluiten.