De Coninck over Club Brugge - Union: “Geen tekenen van vermoeidheid bij Union”

De Coninck over Club Brugge - Union: “Geen tekenen van vermoeidheid bij Union”

09-02-2023 10:12
23

Union Saint-Gilloise doet het opnieuw schitterend. Ondertussen haalde de ploeg van Karel Geraerts al meer punten, in evenveel wedstrijden, dan vorig seizoen. Toch blijft Club Brugge een lastig beestje voor Union. 

Brugge is de enige ploeg die Union nog niet heeft verslagen sinds hun terugkeer naar de hoogste klasse. In vijf ontmoetingen heeft de ploeg uit Brussel er drie verloren en twee gelijk gespeeld. De ploeg van Geraerts hoopt de negatieve reeks dan ook te doorbreken tegen Club Brugge.  "Ze hebben meer wapens dan vorig seizoen"

Wim De Coninck gelooft alvast dat Union alles in huis heeft om te winnen. “Wat Union doet is buitengewoon," zegt De Coninck. “Het team lijkt geen moeite te hebben om het tempo hoog te houden en heeft weinig blessures. De coach kan zelfs winnen door zijn basiself te laten rouleren”, aldus de analist in La Dernière Heure.

“Vorig seizoen hadden ze een vergelijkbaar ritme, maar waren ze moe aan het einde van het seizoen. Voor deze reis naar Club Brugge zie ik geen tekenen van vermoeidheid aan de kant van de Unie."

Vrijdag reizen de mannen van Geraerts naar Brugge met veertien punten voorsprong op de titelverdedigers. Volgens De Coninck hebben ze alvast alles in huis om eindelijk winst te pakken tegen Club Brugge.