Anderlecht reageert en distantieert zich van artikel Humo over Vandenhaute

Anderlecht reageert en distantieert zich van artikel Humo over Vandenhaute

7 februari - 15:10 Laatste update: 15:38
75

RSC Anderlecht reageerde op het artikel van Humo over wat er achter de schermen gaande is bij de club. Paars-Wit nam afstand van wat Humo schreef over niet-uitvoerend voorzitter Vandenhaute.

''Anderlecht wenst zich te distantiëren van het eenzijdig beeld dat op basis van selectieve en anonieme bronnen wordt geschetst van het beleid'', schreef de club op de website.

''Het artikel bevat onwaarheden en de club is verontwaardigd over het gebruik van termen als nazi en psychopaten'', aldus Paars-Wit over begrippen die in het artikel gebruikt werden.

''Het beeld van een club die op drift is en van een hoofdeigenaar die de club wil verkopen staat haaks op de realiteit van vandaag'', schreef Anderlecht verder.

''Het huidig management draagt transparant bestuur hoog in het vaandel en wenst met de nodige rust en sereniteit verder te bouwen aan de toekomst'', aldus de wens om dit soort uitingen in de media dempen en zich te richten op de toekomst van Paars-Wit.

Anderlecht, dat zich op de 10e plek in de Jupiler Pro League bevindt, speelt aankomende zondag tegen STVV. Afgelopen vrijdag werd KV Oostende met 0-2 verslagen.