Casteels en Bornauw moeten de duimen leggen voor Bayern München

05-02-2023 20:44 Laatste update: 20:45

Bayern München heeft zijn zegeloze periode in de Bundesliga weten te doorbreken. Een spectaculaire wedstrijd op bezoek bij VfL Wolfsburg eindigde in 2-4 voor Der Rekordmeister.

De wedstrijd begon geweldig voor Bayern, dat niet eens dominant was in het spelbeeld: door goals van Kingsley Coman (twee keer) en Thomas Müller stonden de bezoekers na twintig minuten al met 0-3 voor.

Wolfsburg bleef echter doordrukken en dat leverde de ploeg vlak voor rust ook nog een treffer op. Daardoor stond er een 1-3 stand op het scorebord bij rust. De spanning nam in het tweede bedrijf verder toe, toen Joshua Kimmich tegen zijn tweede gele kaart aanliep. De Duitser duwde een tegenstander naar de grond en mocht toen gaan douchen.

Bayern moest toen zien te overleven en dat lukte dankzij Jamal Musiala. Het talent gooide er een fraaie solo uit, die hij wist te bekronen met een treffer. Via middenvelder Mattias Svanberg kwam Wolfsburg wel nog tot 2-4, maar meer goals vielen er niet. Bayern wint daardoor weer in de Bundesliga, nadat het in de vorige drie duels gelijkspeelde. De kampioen van Duitsland blijft nu koploper, met één punt meer dan achtervolger en Ajax-opponent Union Berlin. Wolfsburg staat zevende.