Westerlo-coach De Roeck haalt uit naar arbitrage: Barslechte wedstrijd

Westerlo-coach De Roeck haalt uit naar arbitrage: "Barslechte wedstrijd"

05-02-2023 10:14 Laatste update: 10:19
15

Bij KVC Westerlo was men na de partij tegen KAS Eupen niet te spreken over de wedstrijdleiding van Arthur Denil. Het was een matige partij van beide ploegen, maar volgens De trainer Jonas De Roeck verdienden de Kemphanen wel de drie punten.

Volgens hem kreeg Westerlo het namelijk een pak moeilijker door de wedstrijdleiding. "Er worden ons twee punten ontnomen", spreekt de trainer duidelijke taal bij Sporza. "Het was een barslechte wedstrijd van de arbitrage", klinkt het.

De trainer geeft aan dat er twee grote fouten werden gemaakt door de arbitrage. "In de eerste en in de tweede helft verdienen we een penalty te krijgen", gaat De Roeck verder. "Ik wil altijd de fout eerst bij onszelf zoeken en we hebben er gemaakt, maar nu staan we machteloos tegenover de mensen in het busje", aldus De Roeck.

Onder andere zes minuten voor tijd leek Westerlo wel aanspraak te maken op een strafschop. Nene Dorgeles werd toen neergehaald in de zestien, maar scheidsrechter Denil en VAR De Cremer besloten om Westerlo geen strafschop te geven.