Oplossing gezocht stadiondossier Club Brugge: “Hadden dit echt niet verwacht”

Oplossing gezocht stadiondossier Club Brugge: “Hadden dit echt niet verwacht”

03-02-2023 08:28
57

Het stadiondossier van Club Brugge heeft weer een flinke klap gekregen nadat de omgevingsvergunning werd vernietigd. Blauw-Zwart zoekt naar een oplossing.

Ook burgemeester Dirk De fauw is teleurgesteld. “Wij betreuren deze uitspraak ten zeerste. Dit is een grote streep door de rekening en dit betekent kostbaar tijdverlies voor het stadiondossier. Ik had dit écht niet verwacht.”

Zestien buurtbewoners vochten de vergunning aan in een beroepsprocedure. “De vergunning miskent de bouwverordening van de stad Brugge. Die vereist dat de parkeervraag volledig op het eigen terrein wordt ingelost”, klinkt het bij de Raad van Vergunningsbetwisting.

Club Brugge wil ook met randparkings en shuttles werken. “Onze diensten betwisten die redenering. Dit zou niet opgaan voor recreatiegebied”, zegt de burgemeester. “Dit is voer voor juristen en mogelijk een reden om naar de Raad van State trekken.”

Ook Zuhal Demir geeft nog niet op. “We blijven vastberaden om een oplossing uit te werken voor Club Brugge”, citeert Het Nieuwsblad. “Aangezien een van de vernietigingsgronden een strijdigheid is met een lokale verordening van Brugge, zal ook de stad volledig betrokken worden. Die lijkt op eerste gezicht een doorslaggevende rol te hebben.”