OFFICIEEL: Echte Cercle-boy Sampers gaat het trapje lager proberen bij Lierse

OFFICIEEL: Echte Cercle-boy Sampers gaat het trapje lager proberen bij Lierse

31-01-2023 22:39
5

Cercle Brugge heeft op de slotdag van de wintermercato nog zaken kunnen doen met Lierse SK. De 21-jarige Aske Sampers trekt van West-Vlaanderen naar de Kempen. Het gaat om een definitieve transfer.

Voor Sampers wordt het ongetwijfeld even wennen, want de centrumaanvaller voetbalt al sinds zijn jonge jaren voor Cercle. Daar probeerde hij sinds 2021 ook door te breken bij het eerste elftal. Dat lukte niet helemaal. Verspreid over anderhalf seizoen verzamelde hij acht invalbeurten en één basisplek, op 15 augustus 2021 thuis tegen RSC Anderlecht. In die 91 speelminuten was hem geen doelpuntje gegund.

Cercle heeft nu geoordeeld dat het Sampers niet langer kan gebruiken op het hoogste niveau. Lierse heeft daar gretig gebruik van gemaakt. De Pallieters hebben Sampers op permanente basis overgenomen, al is het niet bekend voor hoeveel jaar onze landgenoot op het Lisp heeft getekend. Bij Lierse moet hij mee knokken om een plekje in de top-zes te bemachtigen. Momenteel staat zijn kersverse werkgever vijfde.