Heylen moet Club Brugge uit de nood helpen: Hij voelt dat perfect aan

Heylen moet Club Brugge uit de nood helpen: "Hij voelt dat perfect aan"

31-01-2023 13:00
6

Club Brugge heeft Rudy Heylen aangetrokken als mental coach. Dat is niet de eerste keer, want hij werkte er al onder Michel Preud'homme. Stan van den Buijs was toen T2 en heeft alle vertrouwen in Heylen. 

"Rudy is iemand die zowel individueel als collectief invloed kan hebben op een spelersgroep", vertelt Van den Buijs bij Het Laatste Nieuws. "Hij voelt goed aan wat elk individu nodig heeft. Sommige jongens hebben amper hulp nodig, anderen heel veel. Je mag niet vergeten: ook voetballers kunnen een laag zelfbeeld hebben. Rudy voelt dat perfect aan vanuit zijn expertise."

Uiteraard wordt dan ook gedacht aan Roman Yaremchuk. "Maar het is niet enkel hij, hoor. Je ziet aan alles dat Club twijfelt. Rudy zal die twijfels wegnemen, daar ben ik van overtuigd. Ik herinner me nog dat Rudy destijds zwaar inzette op het collectief. Hij speelde filmpjes af, motiveerde de spelers. Ik vond dat toen bijzonder indrukwekkend."

Club staat momenteel op een vierde plaats in de Jupiler Pro League. Door de zege tegen Zulte Waregem sprong het weer over KAA Gent.