Mazzu kan niet winnen van ex-ploeg, Union blijft in het spoor van KRC Genk

Mazzu kan niet winnen van ex-ploeg, Union blijft in het spoor van KRC Genk

28-01-2023 22:38 Laatste update: 22:45
17

Felice Mazzu heeft zaterdag zijn ex-ploeg Union geen punten kunnen afsnoepen. Charleroi verloor immers in eigen huis met 0-1 van de ploeg uit Brussel. Door de zege nadert Union tot op drie punten van KRC Genk. De leider speelde wel twee matchen minder dan zijn eerste achtervolger. 

De schoonheidsprijs won Union zaterdag niet, maar het pakte wel drie belangrijke punten dankzij een doelpunt van Nilsson. De Zweedse centrumspits scoorde voor de derde keer op rij in de Jupiler Pro League. Eerder was hij ook trefzeker tegen Cercle Brugge en Oud-Heverlee Leuven. Union op zijn beurt bleef zaterdag voor de vijftiende keer op rij ongeslagen in de Belgische Eerste Klasse.

De wedstrijd had weinig om handen. Zonder Vanzeir – die op weg is naar de MLS en Vertessen – de nieuwkomer zat nog niet in de selectie – had Union wel het betere van het spel, maar Charleroi werd niet onder de voeten gelopen door de nummer van de Jupiler Pro League. Leermeester Mazzu en leerling Geraerts kenden misschien elkaar wel te goed.