Mooie beelden: Zulte Waregem heeft gestreden voor een feestje tegen Anderlecht

Mooie beelden: Zulte Waregem heeft gestreden voor een feestje tegen Anderlecht

19-01-2023 23:30
1

SV Zulte-Waregem won afgelopen woensdag met 2-3 uit bij RSC Anderlecht. In een leeg Lotto Park was Essevee de ploeg die als laatst lachte.

De overwinning resulteerde in grote vreugde voor Zulte Waregem. Hoofdtrainer Mbaye Leye vond het alleen jammer dat de supporters er niet bij waren om mee te delen in de feestvreugde. "Het is jammer dat de supporters er niet bij konden zijn, deze overwinning is voor hen, want zij staan ook in deze moeilijke tijden achter ons", sprak hij voor de camera.

Volgens Leye werd het tijd dat Zulte Waregem stopte met dromen. "Het is tijd om wakker te worden, vandaag moet het gebeuren", verkondigde hij in de kleedkamer. Zo waren de punten dan ook hard nodig. Door deze overwinning houdt Essevee uitzicht op het verlaten van de gevarenzone.

Zulte Waregem staat nu op een zestiende plaats wat betekent dat ze nog in degradatiegevaar zijn. Na de overwinning op Anderlecht hijgen ze KAS Eupen in de nek, met slechts een punt achterstand. Anderlecht kan zich door de verliespartij zorgen gaan maken, zij staan nu slechts op vijf punten van de degradatiezone.