Jbari over situatie Yaremchuk: “Hij is slecht aangepakt door Hoefkens”

Jbari over situatie Yaremchuk: “Hij is slecht aangepakt door Hoefkens”

19 januari - 09:14 Laatste update: 09:47
16

De Oekraïense spits, die afgelopen zomer voor 16 miljoen overkwam, maakt een vertrouwenscrisis door bij Club Brugge. Maar hij lijkt, volgens Nordin Jbari, in staat om er snel uit te komen.

De grootste transfer in de geschiedenis van Club Brugge. Met die status kwam Roman Yaremchuk van Benfica naar Club Brugge. Een status die hem onvermijdelijk onder druk zet, vooral omdat de Oekraïense spits in Portugal een gemiddeld seizoen kende. Als aangewezen vervanger van Charles de Ketelaere miste hij door zijn late aankomst de Brugse voorbereidingsperiode, die samenviel met de bloei van Ferran Jutgla. 

Yaremchuk moet toch enigszins tevreden zijn geweest toen Club Brugge Carl Hoefkens ontsloeg en Scott Parker aantrok. "De komst van de Oekraïner naar de club afgelopen zomer is slecht aangepakt door Hoefkens", zegt Nordin Jbari, analist bij Eleven en oud-spits van Club. "Ik begrijp niet waarom hij nooit heeft geprobeerd Yaremchuk met Jutgla te combineren in zijn 3-5-2. Zij hebben complementaire profielen: de ene is krachtig en kan diep spelen, de andere is technisch sterk en kan kleine ruimtes bezetten. Als je voor 16 miljoen euro bent getransfereerd, is het niet makkelijk om te accepteren dat je tweede keus bent.”

Parker lijkt Yaremchuk wat meer te overwegen, althans meer speelminuten te geven. De nieuwe coach heeft al snel door dat de Oekraïner niet meteen prima in zijn vel zit. "Roman mist vertrouwen en heeft veel druk op zijn schouders vanwege de kosten van zijn transfersom", klonk het bij Parker. "En ik begrijp hem. Een spits draagt het gewicht van het team en moet de bal in het net leggen. Ik kan zien dat hij hard werkt om te verbeteren.”

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s