Hollerbach over 'fitste team' STVV: ''Moeten een goede physical coach hebben''

Hollerbach over 'fitste team' STVV: ''Moeten een goede physical coach hebben''

17-01-2023 09:10
1

Bernd Hollerbach won zaterdag met zijn ploeg Sint-Truiden 0-2 van KAS Eupen in de Jupiler Pro League. Physical coach Sebastian Klein ging in op het bekend staan van STVV als één van de fitste teams in de Jupiler Pro League.

''We moeten een goede physical coach hebben als je de energie ziet die de spelers op de mat brengen. En dat drie dagen na onze bekermatch in Waregem waar we 90 minuten met z'n tienen speelden'', vertelde Hollerbach aan Het Belang van Limburg.

''Het resultaat van een uitgekiend schema en van hard labeur'', zei physical coach Sebastien Klein. ''Onze statistieken tonen inderdaad een zeer goede conditie aan. In vergelijking met andere teams scoren we hoger op high intensity runs. Die zijn het belangrijkste, want ze maken het verschil in beslissende wedstrijdsituaties.'' Aldus Klein over hoe STVV zich conditioneel onderscheidt van andere Jupiler Pro League teams.

Donderdag strijdt STVV tegen Club Brugge. De ploeg van Hollerbach kan van de 8e plek naar de 6e plek opschuiven als nummer 6 Standard en nummer 7 KVC Westerlo punten laten liggen.