Union blijft de nummer twee na verdiende overwinning tegen Antwerp

Union blijft de nummer twee na verdiende overwinning tegen Antwerp

15 januari - 20:16
27

Union heeft de topper tegen Antwerp overtuigend gewonnen met 2-0. Het komt zo opnieuw op zeven punten van leider KRC Genk. 

Union nam het heft snel in handen en kreeg dan ook de eerste doelkans, al was het schot van Boniface niet binnen het kader. Aan de andere kant ging ook Balikwisha zijn kans, maar Moris kende geen problemen met zijn schot.

Iets na het halfuur brak de match open. Eerst raakte Stengs het zijnet voor Antwerp, maar Vanzeir was wél trefzeker voor Union. Op aangeven van aanvoerder Teuma liet hij Butez kansloos. 1-0 was meteen ook de ruststand.

Penalty doet de boeken toe
Ook na de pauze schoot Union uit de startblokken, al had het wel even geluk toen Muja geen strafschop kreeg na een duel met Machida. Diezelfde Muja stuitte rond het uur op Moris, maar de thuisploeg liet zich niet onbetuigd. Met een dubbele redding moest Butez zijn team in de wedstrijd houden.

Een kwartier voor het einde gingen de boeken toe. Janssen maakte hands in het eigen strafschopgebied en de bal ging op de stip. Teuma legde de 2-0 eindcijfers vast en zorgde voor een nieuw feestje in het Dudenpark.

Union stevig tweede
Union heeft nu zes punten voorsprong op Antwerp en zelfs tien punten op Club Brugge. Het staat nu stevig op de tweede plaats.