Seraing en Standard houden elkaar in evenwicht in Luikse derby

14-01-2023 17:59
9

Seraing en Standard namen het tegen elkaar op in de Luikse derby. De wedstrijd bleef op een 1-1 gelijkspel steken.

In een stevige storm met flink wat wind kwam Seraing op voorsprong na de eerste kans. Na achttien minuten was het Lepoint die voor doel opdook. Uiteindelijk was het Balikwisha die de bal nog in doel devieerde. Standard scoorde na veertig minuten een doelpunt, maar de goal van Perica werd door de VAR bevestigd als offside. Even later lag de gelijkmaker toch in het mandje. Donnum maakte de 1-1 via een afgeweken schot.

In de tweede helft kwam Standard opzetten en loerde Seraing op de counter. Die counter kwam er ook na defensief geknoei van Standard. Sissako schoot echter op Bodart. Even later ontsnapte Standard weer. Lepoint kopte raak, maar ook deze goal werd afgekeurd voor buitenspel. De thuisploeg leek de wedstrijd meer en meer naar zich toe te trekken. Vijf minuten voor tijd besliste de VAR om geen rood te geven voor Lepoint. In de slotfase werden nog verschillende kansen gemist, maar uiteindelijk bleef de Waalse derby op 1-1 steken.