Antwerp-talent Vemeeren valt op in Nederland: 'Xavi van België'

Antwerp-talent Vemeeren valt op in Nederland: 'Xavi van België'

11-01-2023 13:08 Laatste update: 14:33
4

In Nederland klinken lyrische geluiden over Royal Antwerp FC-speler Arthur Vermeeren. De defensieve middenvelder werd vergeleken met wereldtoppers en grote andere talenten. Süleyman Öztürk besprak Vermeeren in Voetbal International.

''Van Bommel heeft een 17-jarige jongen de sleutel van zijn elftal gegeven'', vertelde Öztürk over Vermeeren. ''Met zijn 17 jaar maakt hij de laatste weken indruk bij Antwerp'', zei Öztürk. ''Voor zijn 17 jaar heeft hij een geweldig inzicht en ik vind het een verbindingsspeler. Iemand die altijd in controle is en als hij geen passoptie ziet kan hij om zijn as draaien, iets wat de echt fijne spelers hebben. Heerlijk om naar te kijken''. Het is duidelijk dat Öztürk veel potentie ziet in de 17-jarige middenvelder van Antwerp. Eerder noemde Öztürk Vermeeren de 'Xavi van België'.

Vermeeren verhuisde in juli van de Young Reds naar de hoofdmacht van Antwerp. De 17-jarige speler kwam dit seizoen 5 wedstrijden in actie in de Jupiler Pro League. Daarnaast speelde de Belgische jeugdinternational (U18) ook 2 wedstrijden in de Beker van België voor de Great Old.