Anderlecht-fans spreken over 'de laatste druppel': 'Vandenhaute neem ontslag'

Anderlecht-fans spreken over 'de laatste druppel': 'Vandenhaute neem ontslag'

11 januari - 08:30 Laatste update: 08:46
192

Je had er op kunnen wachten, de fans van RSC Anderlecht zijn in de pen gekropen. De aanhang van paars-wit vindt het schandalig dat het bestuur af wil van Jean Kindermans. Voor de fans van Anderlecht is het de 'laatste druppel'. Ze vragen dan ook het ontslag van voorzitter Wouter Vandenhaute.

De laatste jaren gaat het bergaf met Anderlecht. De fans moeten het al jaren zonder prijs doen en de hoop op beterschap lijkt stilaan te verdwijnen als sneeuw voor de zon. De fans van Anderlecht – waaronder Mauves Army – schreven nu een open brief om een ongenoegen te laten blijken.

Vandenhaute is de grote schuldige voor de Anderlecht-fans. 'Toen hij in november 2020 tot voorzitter werd benoemd hadden we grote verwachtingen. Wij erkennen de inspanningen van Vandenhaute voor de vitale kapitaalsverhoging van december 2021. Maar we zien geen andere reden voor tevredenheid vandaag.'

De beslissingen van de voorzitter vallen slecht bij de aanhang van Anderlectht. 'Vandenhaute nam geen genoegen met het afscheid van een clublegende, die misschien wel een van de laatste elementen was die onze club in leven hield, en verving Kompany door een grandioze miscast in de persoon van Mazzu, een medeslachtoffer van deze beslissing.'

De supporters kaarten verder aan dat hun voorzitter niet het lef had om met ze aan tafel te gaan zitten en dat hij weigerde de spelers op hun plaats te zetten na de nederlaag bij Zulte Waregem. Nu Kindermans naar de uitgang wordt verwezen zijn de fans het het helemaal beu. 'We vielen allemaal van onze stoel toen we het beschamende ontslag vernamen van Jean Kindermans, een van de laatste van de Brusselse Mohikanen die het paars-witte DNA vertegenwoordigt.

Roep naar ontslag van Vandenhaute
'Dit was de laatste druppel', schrijven de Anderlecht-fans. 'De bottom line is simpel, als je een supporter bent van onze club: neem ontslag als voorzitter!. Aan de andere leden van het bestuur, beschouw dit als jullie laatste waarschuwing. Niemand is veilig en we laten jullie niet doorgaan met de vernietiging van onze club. Niemand is groter dan het instituut.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie