Referee Department wilde rood voor Sylla zien, maar toont begrip voor de VAR

Referee Department wilde rood voor Sylla zien, maar toont begrip voor de VAR

09-01-2023 17:30
67

In KRC GenkClub Brugge liep Abakar Sylla tegen een rode kaart aan na zijn tweede gele kaart van de match. In de eerste helft had hij al geel gepakt. Dat geel karton had een rode prent moeten zijn, meent het Referee Department. Frank De Bleeckere en co zijn wel mild voor de VAR.

Net nadat Lawrence Visser Wouter Vrancken naar de tribune had gestuurd, ging Sylla vlak voor de bank van KRC Genk in de fout. Bij een counter van Genk haalde de Ivoriaanse verdediger Joseph Paintsil neer.

'De Club Brugge-verdediger Abakar Sylla (nr. 94) is duidelijk te laat en raakt op volle snelheid en met hoge intensiteit de aanvaller van KRC Genk', merkt het Professional Refereeing Department op.

Volgens De Bleeckere en co was het getoonde geel onvoldoende voor Sylla. 'De Club Brugge-speler heeft geen enkele intentie en mogelijkheid om de bal te spelen en brengt de veiligheid van de tegenstander in gevaar. Het Professional Refereeing Department verwacht een rode kaart voor deze fout', klinkt het.

Na de gele kaart greep de VAR niet in. Daar is blijkbaar een uitleg voor. 'Het Professional Refereeing Department begrijpt dat de VAR geen ‘on-field review’ vroeg aan de scheidsrechter omdat niet alle technische criteria aanwezig waren voor een interventie.'