Heynen begrijpt beslissing van Visser niet: “Blijkbaar zijn de regels veranderd”

Heynen begrijpt beslissing van Visser niet: “Blijkbaar zijn de regels veranderd”

08-01-2023 14:32
7

In KRC GenkClub Brugge viel er in de eerste helft voldoende te beleven. Er vielen twee doelpunten, een uitsluiting voor Wouter Vrancken en geen rode kaart voor Abakar Sylla. Bryan Heynen had er zijn mening over.

Hans Vanaken opende in de Cegeka Arena de score. Nadien zorgde Carlos Cuesta voor de gelijkmaker. Verder vielen de overtredingen van Eder Balanta en Sylla op. Vrancken liet zich gelden aan de zijlijn en kreeg rood van Lawrence Visser. Heynen stond erbij, maar bleef over die fase voor de camera van Eleven Sports vaag. “Ik weet niet wat er is gebeurd. Ik wist zelfs niet dat de trainer naar de tribune werd gestuurd."

Altijd rood voor Sylla
Over de overtreding van Sylla, die de doorgebroken Joseph Paintsil tegen de vlakte werkte, had Heynen wel een uitgesproken mening. "Het is de keuze van de scheidsrechter om bepaalde kaarten te trekken. Maar voor het seizoen krijgen we de uitleg dat het altijd rood is, wanneer een speler zonder de intentie om de bal te bal te spelen zijn tegenstander neerhaalt. Blijkbaar zijn de regels tijdens het seizoen veranderd."

Na de rode kaart viel er nog weinig voetbal waar te nemen in Genk. “Het was veel voetballen op het middenveld. Er waren weinig kansen voor beide teams. Wij moeten beter kunnen”, besloot Heynen.