Ander en beter bij Rode Duivels? Als coach was Martinez niet top

Ander en beter bij Rode Duivels? "Als coach was Martinez niet top"

02-01-2023 07:16
20

Bondscoach Roberto Martinez gaf er na het WK de brui aan bij de Rode Duivels. Frank Raes is er niet bepaald rouwig om. Hij vindt dat de houdbaarheidsdatum van Martinez al een tijdje overschreden was. 

"Je hoort nu: Martinez heeft fantastisch werk geleverd, hij heeft de bond hervormd en geprofessionaliseerd", aldus Raes bij Het Nieuwsblad. "Dat zal kloppen, maar daarvoor is hij niet gehaald. Om Martinez meer te kunnen betalen, hebben ze hem een extra job gegeven als technisch directeur. Puur als coach was het niet top."

Martinez is te lang gebleven, vindt Raes. "Sinds 2018 hebben we zeker geen vooruitgang meer gemaakt. En er is een lijst van uitspraken waarmee hij geloofwaardigheid heeft verloren. We hebben een kern die beter is dan in 2018. Pertinent niet waar. Zeno Debast had het beste debuut ooit bij de Rode Duivels. Niet waar. De spelers waren emotioneel niet klaar voor de wedstrijd tegen Marokko. Terwijl we een van de oudste selecties van het toernooi hadden."

De KBVB is nog op zoek naar een opvolger voor Martinez. Romelu Lukaku schoof afgelopen week assistent Thierry Henry naar voor.