Dubravka na 122 dagen weg bij United: Newcastle haalt doelman vervroegd terug

Dubravka na 122 dagen weg bij United: Newcastle haalt doelman vervroegd terug

01-01-2023 14:14

Martin Dubravka is geen speler van Manchester United meer. De verhuurde doelman is voortijdig teruggeroepen door Newcastle United.

Beide clubs geven geen reden aan voor de abrupt gestopte huurperiode van de 33-jarige Dubravka, die afgelopen zomer door United werd aangetrokken. De club uit Manchester legde destijds een huursom van anderhalf miljoen euro neer en bedong ook een optie tot koop van vijf miljoen euro. 

De Slowaak kwam nauwelijks tot speelminuten op Old Trafford. Hij kwam alleen in actie tegen respectievelijk Aston Villa (4-2) en Burnley (2-0), beide League Cup-duels. In de Premier League moest hij genoegen nemen met een rol achter eerste doelman David de Gea. Soms fungeerde hij zelfs als derde doelman. Het lijkt onwaarschijnlijk dat hij bij Newcastle wel eerste keeper wordt. Daar is Nick Pope bezig aan een uitstekend seizoen. 

Het vertrek van Dubravka vergroot de kans dat United deze transferperiode nog opzoek gaat naar een nieuwe doelman. Manager Erik ten Hag heeft de ervaren Tom Heaton nog achter de hand, maar verhuurde eerder dit jaar ook al Dean Henderson aan Nottingham Forrest.