Vranckx heeft half seizoen om AC Milan te overtuigen: “Vorige match gaf hoop”

Vranckx heeft half seizoen om AC Milan te overtuigen: “Vorige match gaf hoop”

28-12-2022 14:59

Aster Vranckx werd in de laatste uren van de zomerse transferperiode door Wolfsburg uitgeleend aan AC Milan. De jonge Belg heeft zich nog steeds niet laten gelden in Italië. Vranckx heeft nog een half seizoen om Milan te overtuigen om toch de aankoop clausule in zijn contract te lichten.

Volgens Gazzetta dello Sport is een permanent verblijf in Milaan nog ver weg. Vranckx arriveerde met een gouden reputatie op 20-jarige leeftijd en wordt beschouwd als een box-to-box speler met een uitstekende techniek. Die naam moet hij echter nog waarmaken in Italië. 

Sinds zijn aankomst in de Serie A heeft Vranckx slechts vier wedstrijden gespeeld voor een totaal van 45 minuten speeltijd. Dat is het laagste totaal van de hele Milanese ploeg. "Niet veel? Te weinig," zei de Italiaanse krant. De speler stond zelf niet op de lijst om in de Champions League te spelen.

Toch gelooft de Gazzetta dello Sport dat de Rode Duivel nog tijd heeft om zich te bewijzen bij AC Milan. In de laatste wedstrijd van het jaar, tegen Fiorentina op 13 november, speelde hij een cruciale rol bij het versturen van een nauwkeurige voorzet in de aanloop naar het beslissende doelpunt. Dat merkte ook La Gazetta op. "Deze laatste wedstrijd tegen Fiorentina gaf de fans van Milan hoop", aldus het Italiaanse sportblad.