Tienkoppig Essevee blijft sukkelen en gaat ook pijnlijk onderuit tegen STVV

27-12-2022 22:00
3

Zulte Waregem blijft stevig in het sukkelstraatje zitten. In de belangrijke partij tegen STVV wist het ook geen punten te sprokkelen en ging het met 2-0 onderuit.

Na een knappe bekerzege tegen Club Brugge kon STVV met een goed gevoel degradatiekandidaat Zulte Waregem ontvangen. Beide ploegen zorgden echter voor een bijzonder matig begin van de partij, met amper goed voetbal op de mat.

Net voor het half uur kwam er toch beleving in de partij en wist Hayashi vanuit het niets voor de plotse 1-0 te zorgen. Het ging daarop nog van kwaad naar erger voor Essevee, dat Sormo een rode kaart zag pakken met een noodgreep. Debutant Smets scoorde ook nog de 2-0, maar zag dat afgekeurd worden vanwege buitenspel.

De tweede helft begonnen de bezoekers zonder coach Mbaye Leye, die een rode kaart had gekregen. Toch was het voor Essevee stilaan van moeten en moest het dus op zoek naar een doelpunt. Dat doelpunt vonden ze echter niet.

Essevee werd ook meermaals recht gehouden door doelman Bostyn, die een tweede doelpunt van STVV met enkele goede reddingen wist te verijdelen. In minuut 70 was het uiteindelijk toch raak voor de Kanaries. Gianni Bruno zorgde voor de 2-0 en de overwinning was een feit.