KV Kortrijk stunt en stopt ongelooflijke reeks van leider KRC Genk

26-12-2022 20:07
47

KV Kortrijk en KRC Genk namen het tegen elkaar op in het Guldensporenstadion. De thuisploeg trok uiteindelijk aan het langste eind in een match met veel kansen. De reeks van 33 op 33 van KRC Genk stopt na een 1-0 nederlaag tegen KV Kortrijk.

In de eerste helft konden heel wat kansen worden opgeschreven, maar de bal wou er niet in. Al na één minuut moest Maarten Vandenvoordt uitpakken met een schitterende redding en de poging van Bruno likte de paal. Na twintig minuten stak KRC Genk de neus aan het venster.

Heynen zag zijn poging gepareerd door Vanderberghe en ook Paintsil en Onuachu konden niet scoren. De wedstrijd ging vervolgens goed op en neer. Messaoudi ging alleen op doel af, maar weer lag Vandevoordt in de weg. Zo bleef de ruststand op 0-0 ondanks een karrevracht aan kansen.

In de tweede helft kwam de thuisploeg goed uit de startblokken. KV Kortrijk kreeg enkele kansen, maar scoren leek een moeilijke opdracht voor De Kerels. Een eerste kans voor KRC Genk in de tweede helft kwam er pas twintig minuten voor tijd. De ingevallen Samatta zag zijn schot afgeblokt worden.

Zeven minuten voor tijd kwam de thuisploeg alsnog op voorsprong. Avenatti stond op de juiste plaats en kon de bal binnenleggen na een actie van Mbayo in de zestien. KRC Genk kwam vervolgens nog opzetten en een dubbele grote kans zorgde bijna voor de gelijkmaker. Vandenberghe had een schitterende dubbelsave in huis om de gelijkmaker te voorkomen.

Zo bleef de eindstand bij 1-0 voor KV Kortrijk. De reeks van 33 op 33 wordt zo door KVK stopgezet.