UPDATE: 'Spelers van Club Brugge wilden verder met Hoefkens'

UPDATE: 'Spelers van Club Brugge wilden verder met Hoefkens'

22-12-2022 17:35 Laatste update: 18:54
28

Club Brugge behoudt voorlopig het vertrouwen in trainer Carl Hoefkens. Dat meldt onder meer  Het Laatste Nieuws. Tegen Oud-Heverlee Leuven zit Hoefkens dus nog altijd op de bank bij Blauw-Zwart.

HLN meldt dat Hoefkens het crisisberaad effectief heeft overleefd. Het bestuur wilde geen impulsieve beslissing nemen na de zware bekernederlaag tegen STVV. 'Al staat de positie van Hoefkens nog steeds onder druk', schrijft de krant.

Hoefkens is bij Club Brugge bezig aan zijn eerste seizoen als hoofdtrainer. In de Champions League was er het nodige succes, maar in de competitie staat Club Brugge momenteel slechts op de vierde plaats met dertien punten minder dan leider KRC Genk. Tegen die andere Limburgse ploeg, STVV, werd het dinsdag uitgeschakeld in de Beker van België. In het Jan Breydelstadion verloor Club Brugge met 1-4.

Verplicht winnen tegen OHL
Maandag ontvangt Club Brugge Oud-Heverlee Leuven. Indien Hoefkens op post wil blijven, zal Blauw-Zwart die match moeten winnen. Eerder dit seizoen won Club Brugge aan Den Dreef met 0-3. Het bestuur verwacht ook een antwoord van de spelersgroep. 

Update: Donderdag was er zoals geweten een crisisberaad bij Club Brugge. Het bestuur zat ook samen met de ervaren spelers. Het Laatste Nieuws weet dat onder meer Hans Vanaken en Simon Mignolet hun zegje moeten doen. Zij waren positief over hun trainer. 'Terrwijl Hoefkens bij de achterban niet langer in de bovenste schuif ligt, is dat in de kleedkamer wel altijd zo geweest', schrijft de krant.