'Chelsea heeft beet en legt miljoenen neer voor 'wonderkind' uit Brazilië'

'Chelsea heeft beet en legt miljoenen neer voor 'wonderkind' uit Brazilië'

22-12-2022 08:46

Chelsea heeft zich verzekerd van de diensten van Andrey Santos. Santos is een achttienjarige middenvelder van het Braziliaanse Vasco de Gama die bekend staat als 'wonderkind'.

Volgens Braziliaanse media en Fabrizio Romano maakt Santos de overstap naar Chelsea. Met de transfer zou ongeveer vijftien miljoen euro gemoeid zijn, maar er gaan ook verhalen dat het twintig miljoen is en Chelsea zeventig procent van de transferrechten overneemt. De andere dertig procent zou dan nog voor Vasco de Gama zijn. De verwachting is dat Santos bij Chelsea tekent tot de zomer van 2028.

Chelsea deed onlangs een officieel bod op Santos, die naar meerdere clubs in Engeland kon, want naar verluidt deden ook Manchester City en Newcastle United aanbiedingen. Santos had echter het beste gevoel bij Chelsea en heeft de knoop inmiddels doorgehakt. Met de club uit Londen is hij inmiddels rond.

Het is de bedoeling dat Santos in januari de overstap naar Chelsea maakt. De middenvelder doorliep de gehele jeugdopleiding van Vasco de Gama en maakte vorig jaar zijn officiële debuut in het eerste elftal.