KAA Gent haalt opgelucht adem en wint na verleningen van Cercle Brugge

20-12-2022 21:57 Laatste update: 22:33
24

KAA Gent en Cercle Brugge zullen minstens 120 minuten spelen in hun duel in de Beker van België na 90 minuten kwam geen van beide ploegen tot scoren.

Van een studieronde was er geen sprake. Zowel KAA Gent als Cercle Brugge schoten uit de startblokken met goede aanvallen in het eerste kwartier. De eerste grote kans was na acht minuten voor Hotic, hij miste nipt het doel.

Later ging de storm wat liggen en keken de ploegen de kat uit de boom. Tot iets na het halfuur, want dan stak Gent de neus weer aan het venster. Een bedrijvige Salah kon de Cercle-verdediging het vuur aan de schenen leggen.

Cercle hield zo gemakkelijk stand tegen Gent in een al bij al makke eerste helft

Tweede helft
Onmiddellijk in de eerste helft kon Gent scoren, al bleek dat uit buitenspel. Het bleef 0-0. Cercle bleef wel de evenknie van de buffalo’s. Somers kon een kans afdwingen, aan de overkant nam Hjulsager het initiatief.

In de slotfase van de wedstrijd pakte Nardi nog uit met een wereldsave op een poging van Denkey. KAA Gent was niet meer bij machte om iets aan de brilscore te veranderen, waardoor beide ploegen veroordeeld werden tot verlengingen.

Verlengingen

In de verlengingen moest Cercle Brugge onmiddellijk verder met tien man. Deman kreeg zijn tweede gele kaart. KAA Gent zette zo de jacht naar een doelpunt in. Hjulsager kreeg eerst een grote kans, maar later kon Cuypers tien minuten voor tijd de 1-0 maken. Enkele minuten voor tijd verdubbelde Fofana de voorsprong zelfs. Zo kan KAA Gent opgelucht ademhalen. Het bekert verder naar de volgende ronde.