OFFICIEEL: STVV kiest voor vlucht vooruit, Hollerbach begint aan laatste 6 maanden

OFFICIEEL: STVV kiest voor vlucht vooruit, Hollerbach begint aan laatste 6 maanden

15-12-2022 15:06 Laatste update: 15:57
2

Bernd Hollerbach is vanaf juli 2023 sowieso geen trainer meer van Sint-Truiden. Beide partijen hebben de WK-onderbreking benut om diepgaande gesprekken te voeren over hun gezamenlijke toekomst. Daar is uit de bus gekomen dat Hollerbach na dit seizoen zal opstappen in Haspengouwen.

Via haar officiële kanalen stuurt STVV het bijzondere bericht de wereld in. Hollerbach beschikt nog over een contract dat hem tot het einde van het lopende seizoen aan Stayen verbindt. Dat zal behouden blijven, maar wordt niet opengebroken. Als alles verloopt zoals afgesproken, gaan beide partijen in april dus uit elkaar. In tussentijd zal Hollerbach er alles aan doen om STVV nog zo hoog mogelijk in het klassement te krijgen, verzekert hij.

Na twee jaar komt er zo een einde aan de ambtsperiode van de Duitser. In juni 2021 stapte Hollerbach in bij STVV. In zijn eerste seizoen deed hij het onverhoopt goed: De Kanaries strandden na een fikse eindsprint zelfs niet zo gek ver van de Europe Play-Off, ook al gebeurde dat niet met het meest spectaculaire voetbal. Ook in de huidige jaargang kunnen fans en bestuur Hollerbach weinig verwijten. STVV staat momenteel in de veilige middenmoot, als tiende.