Ronaldo laat van zich horen: 'Mijn toewijding aan Portugal is nooit veranderd'

Ronaldo laat van zich horen: 'Mijn toewijding aan Portugal is nooit veranderd'

11-12-2022 17:32 Laatste update: 17:34
3

Cristiano Ronaldo heeft zaterdag afscheid moeten nemen van het WK in Qatar. Er was tijdens het eindtoernooi veel commotie rondom de Portugees, die daar zondag op gereageerd heeft via zijn social media-kanalen

"Het WK winnen met Portugal was de grootste en meest ambitieuze droom van mijn carrière", begint de aanvaller. "Gelukkig heb ik vele titels gewonnen, ook voor Portugal, hoewel de grootste droom het WK was. In alle wedstrijden die ik heb gespeeld voor de nationale ploeg heb ik alles gegeven."

Zaterdag kwam er een einde aan de WK-droom van het Zuid-Europese land. "Helaas eindigde de droom. Er is veel gezegd, gespeculeerd en geschreven, maar ik wil dat iedereen weet dat mijn toewijding aan Portugal geen moment is veranderd. Ik zou mijn teamgenoten en land nooit de rug toekeren."

"Bedankt, Portugal. Bedankt, Qatar. De droom was mooi zolang 'ie duurde", besluit hij zijn bericht. 

Marokko ging door naar de halve finales van het toernooi door Portugal met 1-0 te verslaan. Ronaldo begon op de bank. De 37-jarige viel nog wel in tijdens de tweede helft, maar slaagde er niet in zijn land aan een comeback te helpen. Na afloop van de wedstrijd was hij in tranen.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano)