Broer Amrabat (ex-Club Brugge) in tranen: 'Dat ik dit nog mag meemaken'

Broer Amrabat (ex-Club Brugge) in tranen: 'Dat ik dit nog mag meemaken'

11-12-2022 16:01

Sofyan Amrabat (ex-Club Brugge) en zijn oudere broer Nordin Amrabat kunnen hun geluk niet op na de 1-0 overwinning van Marokko op Portugal in de kwartfinales van het WK. De broers erkennen dat het bereiken van de halve finales meer is dan ze hebben durven dromen.

"Ik ben zo geëmotioneerd en zo trots. Moet bijna huilen. Mijn ouders moesten ook huilen", steekt Nordin Amrabat van wal bij de NOS, waarna hij in tranen uitbarst. "De laatste vier van de wereld, de halve finale op het WK. Het is echt ongelooflijk", vervolgt hij, terwijl hij Sofyan een kus op diens hoofd geeft.

De voormalige speler van Club Brugge, nu actief bij Fiorentina, moet zoeken naar de juiste woorden. "Ik weet niet eens of wij dit hebben durven dromen. Het is ongelooflijk. Misschien spelen we niet het beste voetbal, maar we doen het op teamspirit." Amrabat stelt dat het tegen Portugal 'van ver moest komen'. "Voor de wedstrijd waren mijn benen al zwaar. Dit was echt een slagveld. Ik heb overal pijn, kom niet meer vooruit. Portugal had tegen Zwitserland (6-1 winst, red.) een makkelijk wedstrijd. Wij hebben 120 minuten gestreden en allemaal 15 kilometer gelopen."

Nordin Amrabat neemt het woord weer over van zijn broer. "Ik ben echt sprakeloos. Heb kippenvel. Dat ik dit als broer mag meemaken. Het is ongelooflijk." Door die woorden wordt Sofyan geraakt. "Nordin verdient het ook. Hij helpt mij tijdens mijn carrière. Hij is een groot voorbeeld voor mij."