Portugese bondscoach reageert op passeren Ronaldo, vriendin bemoeit zich opnieuw

Portugese bondscoach reageert op passeren Ronaldo, vriendin bemoeit zich opnieuw

10-12-2022 21:34
4

Fernando Santos, bondscoach van Portugal, verklaart waarom hij Cristiano Ronaldo ook tegen Marokko op de bank liet beginnen. Ronaldo, die in tranen het veld verliet, krijgt steun van zijn vriendin, Georgina Rodríguez.

Santos vreest na de uitschakeling van Portugal niet voor zijn baan en weigert vragen over een mogelijk ontslag te beantwoorden. Wel gaat hij op het persmoment na afloop in op het passeren van Ronaldo. Gonçalo Ramos kreeg net als tegen Zwitserland (6-1) de voorkeur in de punt van de aanval. "Nee, ik heb geen spijt. Het team deed het zonder hem echt geweldig tegen Zwitserland."

"Cristiano is een grote speler en hij besefte dat we hem nodig hadden tijdens de wedstrijd. Ik heb nergens spijt van", benadrukt de bondscoach. Rodríguez kan zich niet vinden in de woorden van Santos. Na het duel met Zwitserland meldde de vriendin van Ronaldo, die sinds zaterdag recordinternational van Portugal is, zich al op Instagram en dat doet ze zaterdagavond weer. 'Jouw vriend en coach heeft vandaag weer een verkeerde beslissing genomen', schrijft ze, gericht aan de 37-jarige spits.

'Een vriend die je zo bewonderde en voor wie je zoveel respect had. Je kunt de beste speler ter wereld en het krachtigste wapen dat je hebt niet onderschatten, net zoals je niet kunt opkomen voor iemand die het niet verdient. Het leven biedt ons lessen: vandaag verliezen we niet, vandaag leren we.'