Invaller Fellaini kan zijn Shandong niet naar kop hijsen in Chinees titanenduel

Invaller Fellaini kan zijn Shandong niet naar kop hijsen in Chinees titanenduel

09-12-2022 16:37
1

Het WK in Qatar zuigt alle aandacht naar zich toe, maar in China gaat de Super League vrolijk verder. Deze vrijdag stond er zelfs een topduel geprogrammeerd, want het Shandong Taishan van Marouane Fellaini ging er op bezoek bij koploper Wuhan Three Towns. De titanenstrijd eindigde onbeslist: 1-1.

Shandong is de eerste achtervolger op Wuhan en telde bij aanvang van het duel drie punten achterstand. Bij winst zou het met andere woorden op gelijke hoogte komen. Een interessante uitgangspositie, al achtte trainer Hao Wei het niet noodzakelijk om Fellaini daarom op te stellen. De gewezen Rode Duivel startte vanop de bank. 

Hij zag zijn elftal in minuut 19 op achterstand komen. Een andere oude bekende stak het vuur aan de lont: Nicolae Stanciu (ex-Anderlecht) bediende Marcão, die de kans niet onbenut liet. Wuhan leek de rust te halen met die voorsprong, maar net voor het verlossende fluitsignaal maakte Wu Xinghan gelijk.

Pas halverwege het tweede bedrijf mocht Fellaini zijn ploeg komen helpen. Een tegentreffer zou Shandong niet meer slikken, maar zelf scoren zat er ook niet in. Daardoor bleef het zowel op het terrein als in de stand status quo. Shandong heeft nog vijf wedstrijden om Wuhan alsnog van de titel te houden.