Australië beleeft hoogdagen en schakelt Denemarken uit op het WK

Australië beleeft hoogdagen en schakelt Denemarken uit op het WK

30-11-2022 17:50 Laatste update: 17:57
7

Voor Andreas Skov Olsen (Club Brugge), Joakim Maehle (ex-KRC Genk) en Denemarken zit het WK-verhaal erop. De Denen moesten absoluut winnen van Australië om door te stoten naar de volgende ronde, maar slaagden niet in die opdracht. Het werd 1-0.

Bij Australië zagen we met Riley McGree en Mathew Ryan twee ex-spelers van Club Brugge aan de partij beginnen, terwijl Denemarken een beroep deed op Andreas Skov Olsen (Club Brugge) en Joakim Maehle (ex-KRC Genk). Voor de Denen was de opdracht duidelijk: winnen. Het ging dus ook vol op zoek naar dat belangrijke openingsdoelpunt en probeerde de Australiërs naar achteren te drukken.

Denemarken, onder aanvoering van Christian Eriksen, deelde in de openingsfase meerdere speldenprikjes uit tegen de stugge Australiërs, maar scoren lukte niet. Het lukte Australië maar niet om een vuist te maken, al kreeg het vlak voor rust wel wat meer kansjes. Onder meer via Skov Olsen.

Bij Denemarken kwam Kasper Dolberg na een uur spelen binnen de lijnen voor Martin Braithwaite, waarna alle alarmbellen afgingen. Niet vanwege de wissel van Dolberg, wel omdat Australië op voorsprong kwam. Mathew Leckie troefde Joakim Maehle af en passeerde Kasper Schmeichel met een leep schot in de verre hoek: 1-0. 

Het was nu of nooit voor Denemarken, maar bij de ploeg van Kasper Hjulmand ging vrijwel alles mis. Daardoor bleef Australië relatief eenvoudig op de been, op wat hachelijke momenten in blessuretijd na, en gaat het naar de achtste finale van het WK.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie