Martinez over Lukaku: “Hij is een groot vraagteken, mogelijk geen 90 minuten”

Martinez over Lukaku: “Hij is een groot vraagteken, mogelijk geen 90 minuten”

28-11-2022 18:32
5

Romelu Lukaku wordt gemist bij de Rode Duivels. Michy Batshuayi verdween volledig tegen Marokko. Bondscoach Roberto Martinez sprak met Het Nieuwsblad over de blessure van Lukaku.

Het is nog maar de vraag hoelang Lukaku kan spelen in de allesbeslissende match tegen Kroatië. “Lukaku is een groot vraagteken. Hij voelde in elk geval geen reactie na de wedstrijd. We zullen de volgende dagen op training zien of hij kan spelen. Nu zeg ik dat hij geen 90 minuten zal kunnen spelen.”

Martinez wil meer spelvreugde zien bij de Rode Duivels. “Voorts wil ik de vreugde er weer inpompen. Dat is mijn verantwoordelijkheid, dat is mijn werk. Je mag over tactiek en wedstrijdplannen spreken zoveel je wil, het gaat om de vreugde. Die moeten we terugvinden. Ik zie geen vreugde meer.”

Aanvallend moet het beter, weet Martinez. “We zijn een team dat houdt van wat het doet, dat graag aanvalt met zijn voetbalkwaliteiten. Zonder de bal deden we alles wat we moesten doen maar met de bal durven we niet meer. We gebruikten niet langer het talent dat we onmiskenbaar in het team hebben. Maar er is nog één wedstrijd te spelen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie