FIFA fluit Rode Duivels terug: uitshirt moet worden aangepast

FIFA fluit Rode Duivels terug: uitshirt moet worden aangepast

21-11-2022 17:43
25

Geen One Love-band op het WK, maar dat zijn niet de enige gevolgen voor onze Rode Duivels. Niet alleen kan Eden Hazard de speciale aanvoerdersband niet dragen, ook het uitshirt van de nationale ploeg moet worden aangepast.

In het witte uitshirt van de Rode Duivels werd in de kraag namelijk de positieve boodschap 'LOVE' geïntegreerd, maar voor de FIFA gaat ook dat een stap te ver. Het voetbalorgaan gaf de KBVB te weten dat dat verwijderd moet worden.

Bij de Belgische voetbalbond is men niet te spreken over die beslissing. "Het is triestig, maar de FIFA laat ons geen keuze. Voor het overige blijft de uitrusting ongewijzigd", zegt CEO Peter Bossaert bij Het Nieuwsblad.

Bossaert is alvast niet mals voor de FIFA en haalt stevig uit. "Alle landen staan perplex", geeft hij aan. "De meesten van mijn collega’s waren op de openingsmatch, ik denk niet dat ze iets van het spektakel gezien hebben. We hadden andere zorgen. Feit is dat we met z’n allen niet kunnen leven met de houding van de FIFA."

"De hardheid van de FIFA is stuitend. We moeten onze relatie kritisch analyseren. Wij hebben de FIFA nodig, maar zij ons ook. We zullen in de toekomst zien hoe het verder moet", besluit hij.