UPDATE: FIFA bevestigt: geen bierverkoop in stadions tijdens WK in Qatar

UPDATE: FIFA bevestigt: geen bierverkoop in stadions tijdens WK in Qatar

18-11-2022 11:30 Laatste update: 15:05
39

Qatar heeft FIFA twee dagen voor de start van het WK onder druk gezet om de verkoop van bier in stadions alsnog te verbieden. Dat meldt het Britse The Times vrijdagmorgen. 

De strenge alcoholregels in Qatar waren voor het WK oorspronkelijk iets versoepeld. In de stadions zou er bier getapt kunnen worden, maar tweedaags voor aanvang van het WK zou deze regeling alsnog op de schop kunnen gaan. Het gastland oefent namelijk druk uit op wereldvoetbalbond FIFA om dit te verbieden. De koninklijke familie Al Thani zou hier betrokken bij zijn.

FIFA sloot voor het WK een megacontract af met Budweiser, één van de belangrijkste sponsoren van het toernooi. Als bierverkoop in de stadions verboden wordt, worden afspraken in het miljoenencontract geschonden. In de fanzones rondom de stadions kan nog wél bier geschonken worden. Hier lijkt niets aan te gaan veranderen.

Er wordt verwacht dat er vrijdag een officieel statement naar buiten komt.

Update: Twee dagen voor de start van het WK is besloten om toch geen bier te verkopen in en rondom de acht stadions. Dat heeft de FIFA vrijdag bevestigd. De wereldvoetbalbond werd onder druk gezet door Qatar, waar doorgaans strenge regels gelden wat betreft alcoholgebruik. De verkoop van alcoholische dranken wordt bepert tot de fanzones.