Waarschijnlijk extra concurrent voor Januzaj: 'Huurovereenkomst werkt niet'

Waarschijnlijk extra concurrent voor Januzaj: 'Huurovereenkomst werkt niet'

16-11-2022 11:40
5

Aan het teleurstellende avontuur van Lucas Ocampos bij Ajax komt in januari een einde. Volgens AS nadert de terugkeer van de 28-jarige vleugelaanvaller naar Sevilla 'zijn voltooiing'. De terugkeer kan gevolgen hebben voor Adnan Januzaj. 

De Spaanse sportkrant wijst op de pijnlijke situatie van Ocampos in de Johan Cruijff Arena. In een klein halfjaar kwam hij niet verder dan 114 speelminuten voor Ajax, verspreid over 6 wedstrijden. Daarin was hij bij geen enkel doelpunt betrokken.

Door zijn gebrekkige speeltijd wil de Argentijn terugkeren naar Sevilla, waar met Jorge Sampaoli sinds kort een landgenoot aan het roer staat. Sampaoli, die de ontslagen Julen Lopetegui opvolgde, kent Ocampos nog van het Argentijnse elftal en sluit hem graag in de armen. Adnan Januzaj geldt als de opvolger van Ocampos, maar hij stelt vooralsnog teleur in het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán. Januzaj speelde amper mee in 2 competitieduels, goed voor 46 minuten speeltijd. Hij zit dan ook niet in de WK-selectie van Roberto Martinez. 

Ajax betaalde afgelopen zomer een huursom van vier miljoen euro voor Ocampos, met een optie tot koop van 16 miljoen euro. Aanvankelijk waren beide clubs akkoord over een transfer van 20 miljoen euro, maar daar stak de raad van commissarissen van de Amsterdammers een stokje voor. 

AS haalt ook aan dat Ocampos in de eerste 3 wedstrijden van Sevilla dit seizoen 133 minuten in actie kwam. Dat is meer dan in de 20 duels die Ajax sinds zijn komst speelde. Daarmee zag hij ook zijn hoop op deelname aan het WK in Qatar in rook opgaan. 'Alles wijst erop dat de terugkeer in de winterse transferperiode rond is', besluit de Spaanse sportkrant.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie