KRC Genk zet zegereeks voort en pakt ook de scalp van RSC Anderlecht

13-11-2022 20:37
148

KRC Genk kan de WK-break met een bijzonder goed gevoel inzetten. Het haalde het met mooie 0-2 cijfers van RSC Anderlecht en wist de voorsprong op de eerste achtervolgers nog wat te vergroten.

KRC Genk kon met veel vertrouwen aan de wedstrijd beginnen na een schitterende reeks en dat was er ook tegen RSC Anderlecht aan te zien. Hendrik Van Crombrugge stond in een schietkraam en mocht van geluk spreken dat hij niet al vroeg een bal uit eigen doel moest plukken.

Het antwoord van Anderlecht liet niet lang op zich wachten en ook aan de overzijde kregen de Brusselaars enkele goede mogelijkheden. Paars-wit wist het evenwicht te herstellen, maar het doelpunt was voor Genk. De onvermijdelijke Paul Onuachu bracht Genk na negentien minuten voetballen op voorsprong.

Genk kwam helemaal onder stoom en creëerde nog verschillende goede kansen om de voorsprong te verdubbelen. Anderlecht had het moeilijk, maar bezweek uiteindelijk niet helemaal. Het spel lag ook even stil nadat enkele 'fans' van Anderlecht om onbegrijpelijke redenen besloten om toch weer met vuurpijlen te gooien. Uiteindelijk bleef het 0-1 tot de rust.

In de tweede helft een nieuwe kans voor Anderlecht om tot scoren te komen. In de tweede helft liep het ook snel alweer fout af. Genk bleef aanvallen en werd ook beloond met een doelpunt van Arteaga, waardoor de wedstrijd al gespeeld leek te zijn.

Bij Anderlecht was het wachten op een reactie, maar die kwam er niet. Veldman greep in en bracht Ashimeru en Stroeykens op het veld, al konden ook die niet voor een verschil zorgen. Een kwartier voor tijd stond Anderlecht plots tegenover tien spelers na een rood karton voor Arteaga. Weer hoop voor de Brusselaars.

Ondanks die hoop slaagde de thuisploeg er uiteindelijk niet meer om ook nog tot veel grote kansen en dus ook doelpunten te komen. Het bleef 0-2.