Joos onder de indruk van Club Brugge-speler: Een hele goede

Joos onder de indruk van Club Brugge-speler: "Een hele goede"

09-11-2022 20:46
10

Club Brugge heeft een bijzonder brede kern, maar kan op enkele posities wel steeds versterking gebruiken. Onder andere de linkerflank is nog niet helemaal ingevuld. Kan Maxim De Cuyper daar volgend seizoen doorbreken?

De jonge flankspeler wordt momenteel door Club Brugge verhuurd aan KVC Westerlo, waar hij één van de uitblinkers is. In zestien competitiewedstrijden was hij al goed voor drie doelpunten en vier assists. Het leverde hem ook een plekje in de voorselectie van Roberto Martinez op. Ook Filip Joos en Youri Mulder zijn onder de indruk.

Volgens Joos zal De Cuyper volgend seizoen ook zeker mogen hopen op een plekje in de kern en misschien zelfs de basis. "Als ik De Cuyper bij Westerlo zie spelen, dan denk ik dat die bij Club Brugge wel van grote waarde kan zijn", klinkt het bij 90 minutes. "Dat is een heel goede linksachter. Die brengt enthousiasme. Dat hij fysiek niet top is? Daar heb je anderen anderen voor. We noemen hem de Cancelo van de Kempen. Het is ook iemand die altijd wel vol in een duel gaat, zoals de mannen van Union", geeft hij aan.

Ook Mulder was bijzonder lovend, al is hij nog niet zeker of Club Brugge ook op hem zal rekenen. "Technisch is hij zeer goed en hij passt altijd naar voren. Hij heeft geen angst, maar doet wel bijna alles op techniek. Het is wel moeilijk in te schatten of hij die prestaties van bij Westerlo ook kan leveren bij een topclub als Club Brugge", besluit Mulder.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie