Hoedt niet meer in actie in 2022: 'Anderlecht wil af van 'monstersalaris''

Hoedt niet meer in actie in 2022: 'Anderlecht wil af van 'monstersalaris''

09-11-2022 20:32
16

Voor Wesley Hoedt is het verhaal bij RSC Anderlecht zo goed als afgelopen. Robin Veldman rekent niet meer op de Nederlander en hij mag dan ook vertrekken. Paars-wit kan bij een vertrek van Hoedt ook flink wat geld besparen.

Hoedt werd met grote verwachtingen in huis gehaald en kwam over van het Italiaanse Lazio. De verdediger, die op voorspraak van Vincent Kompany werd aangetrokken, koos voor een terugkeer naar België en kon een pittig salaris gaan verdienen bij de Brusselaars.

Volgens La Dernière Heure krijgt Hoedt op jaarbasis namelijk een 'monstersalaris' van rond het anderhalf miljoen euro. Anderlecht is momenteel ook op zoek naar een oplossing voor Hoedt, al is het nog maar de vraag of er een club bereid is om zijn loon ook over te nemen.

Bij Anderlecht is men alvast duidelijk. De verdediger speelt in 2022 niet meer voor de club. "Hij traint in zijn eentje en dat blijft zo", gaf Veldman aan op zijn persconferentie. "Hij speelt niet in de bekermatch tegen Lierse en de competitiewedstrijd tegen Genk", klonk het.