Seraing rekent in de verlengingen helemaal af met Charleroi

Seraing rekent in de verlengingen helemaal af met Charleroi

08-11-2022 21:20 Laatste update: 22:14
2

Seraing en Sporting Charleroi mochten dinsdag de bekerdebatten openen. In de eerste negentig minuten hielden de twee Waalse clubs elkaar in evenwicht. Met 1-1 gingen we verlengen. In de twee keer vijftien minuten vond Seraing nadien nog drie keer de weg naar het doel. Het werd immers 4-1. 

Voorlopig is het nog niet het seizoen van Seraing en Charleroi. Seraing staat namelijk laatste in de Jupiler Pro League en ook de Zebra's hebben het dit seizoen lastig. Charleroi verzamelde in de competitie nog maar negentien punten. Beide ploegen konden dus dinsdag een opsteker gebruiken.

Charleroi kende de beste start en na 18 minuten opende Heymans de score. Op het halfuur claimden de bezoekers tevergeefs een strafschop na een duw van Sylla op Benbouali. De VAR kon niet ingrijpen, want we zijn in België en dan is die er niet tijdens deze ronde van de Beker van België.

In de tweede helft leek Charleroi een verdiende zege over de streep te trekken, maar het ging toch nog mis. Invaller Mansoni nam Koffi te grazen. Na de 1-1 veranderde er niets meer aan de score en gingen we verlengen in Seraing – Charleroi.

In de verlengingen had Descotte de 1-2 aan de voet, maar hij liet de kans onbenut. Dat zou Charleroi zuur opbreken. Aan de andere kant was Vagner immers wel succesvol. De veer van Charleroi was gebroken en Seraing kon nog twee keer scoren. Wasinski verschalkte eerst zijn eigen doelman en het slotakkoord was opnieuw voor Vagner.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s