Sonck laat zich uit over strafschopfase in duel tussen Antwerp en Anderlecht

Sonck laat zich uit over strafschopfase in duel tussen Antwerp en Anderlecht

07-11-2022 16:16
37

Na het duel tussen RSC Anderlecht en Royal Antwerp FC was er heel wat te doen om de penaltyfase in de tweede helft. Bij paars-wit claimde men een strafschop, maar grepen de scheidsrechter en VAR niet in. Onterecht, oordeelt men bij Eleven Sports.

Wesley Sonck gaf bij de televisiezender aan dat het voor hem een duidelijke strafschop was, die dan ook gefloten moest worden. ""Het is geen schouderduw, maar een duw in de rug. Of het ook een clear error is? Neen, want sommigen zouden hier geen strafschop geven. Het is niet zwart-wit. Maar ik ben ervan overtuigd dat als dit buiten de zestien gebeurt, het een fout is", geeft hij aan.

Ook tijdens de wedstrijd gaf Franky Van der Elst al aan dat Anderlecht een strafschop had moeten krijgen. "Dit is een duw in de rug, daar gaan we toch niet over discussiëren? Dit zou de VAR naar mijn mening moeten corrigeren, ik denk dat het een strafschop was", klonk het toen.

De bal ging echter niet op de stip en ook een doelpunt kregen we in de partij niet meer te zien. Het bleef bij een 0-0 gelijkspel.