SK Beveren opnieuw aan de leiding na spektakelbegin tegen Club NXT

05-11-2022 21:45
23

Beveren had genoeg aan een zinderend begin om de drie punten te pakken tegen Club NXT. Het kwam al vroeg op voorsprong tegen de Bruggelingen en hield het daar ook bij. Het werd 1-0.

Club NXT ging met de intentie om de nul te houden op bezoek bij SK Beveren en probeerde stevig georganiseerd voor de dag te komen. De plannetje mislukte al snel. De thuisploeg greep Club NXT meteen bij de keel en wist na vier minuten, na minder werk van Nick Shinton, al op 1-0 te komen.

Beveren had NXT in een wurggreep en liet die niet meer los. Tot twee keer toe kon de thuisploeg er 2-0 van maken, maar kwamen de Brugse bezoekers telkens met de schrik vrij. Daarop liet de thuisploeg het voet wel wat van het gaspedaal en kreeg NXT de kans om weer in de wedstrijd te komen.

De grote kansen bleven echter voor Beveren en de 2-0 was stilaan verdiend. Barry was er enkele keren dichtbij, maar raakte niet voorbij Shinton. Ook NXT kreeg steeds meer ruimte, al bleef het doelpunt uit.

In de tweede helft was het zoeken geblazen voor SK Beveren, dat er amper nog uitkwam. De Brugse bezoekers kregen steeds meer vertrouwen en wisten kans na kans bij elkaar te voetballen. Een gelijkmaker was stilaan verdiend, maar kwam er maar niet.

De bezoekers kregen ook bijna het deksel op de neus, maar de paal en Shinton konden een tweede doelpunt van Beveren nog voorkomen. Ook in het slotkwartier bleef men bij NXT nog zoeken, maar geen weg naar doel vinden. Het bleef 1-0.