Exit Hoedt bij Anderlecht? 'Individuele training en niet tegen Antwerp'

Exit Hoedt bij Anderlecht? 'Individuele training en niet tegen Antwerp'

05-11-2022 16:41
33

Heeft Wesley Hoedt zijn laatste wedstrijd voor RSC Anderlecht al gespeeld. Volgens Het Laatste Nieuws bestaat de kans. De Nederlander trainde vrijdag niet mee met de groep. Volgens de krant zit hij ook niet in de selectie voor de match tegen Royal Antwerp FC.

Afgelopen donderdag won RSC Anderlecht met 0-2 van Silkeborg. In die match moest Hoedt zich tevreden stellen met een invalbeurt. Volgens Het Laatste Nieuws was de Nederlander niet zo blij dat hij van zijn landgenoot Robin Veldman op de bank moest beginnen.

Anderlecht neemt het zondag op tegen Antwerp, uitgerekend de ex-ploeg van Hoedt. De Nederlander trainde volgens de krant vrijdag individueel en zou ook niet geselecteerd worden voor de match op de Bosuil.

Moeilijke weken
Na het weekend zouden de club en de speler naar verluidt terug rond de tafel gaan zitten. Bij Anderlecht kreeg Hoedt de voorbije weken de nodige kritiek te slikken. De band tussen hem en Lior Refaelov was niet altijd top en ook de supporters namen Hoedt geregeld op de korrel.

Bij Anderlecht heeft Hoedt nog een contract tot medio 2025. Paars-wit nam de centrale verdediger in de zomer van 2021 over van het Engelse Southampton. Hoedt speelde zes keer voor het Nederlandse elftal. Zijn laatste interland voor Oranje dateert alweer van september 2017. Hoedt speelde in het verleden ook voor AZ, Lazio en Celta de Vigo.