Lazio hekelt De Kuip: 'Er werden zakken pis tegen dug-out gegooid'

Lazio hekelt De Kuip: 'Er werden zakken pis tegen dug-out gegooid'

04-11-2022 13:22
17

SS Lazio-trainer Maurizio Sarri is woedend na de Europa League-uitschakeling bij Feyenoord. Niet vanwege het veldspel, maar omdat er 'zakken met urine' richting de dug-outs werden gegooid. 

Sarri reageerde direct na de wedstrijd al geïrriteerd en sprak op dat moment van 'bekers', waarmee hij leek te doelen op bier. Op de persconferentie geeft hij verdere tekst en uitleg. "Er werd vanaf de tribune met zakken pis tegen de dug-out gegooid. Het spreekt voor zich: dat is nogal irritant", aldus de 63-jarige Italiaan. Op beelden uit De Kuip is te zien dat er in ieder geval een katheter door het stadion vloog.

Arne Slot werd op het persmoment ook gevraagd naar het gedrag van de achterban, al was hij op dat moment nog niet op de hoogte van de bewering van Sarri. "Een van assistenten, John de Wolf, was meteen aanwezig en probeerde het rustig te krijgen. Ook mijn aanvoerder Orkun Kökcü probeerde dat, omdat wij die fans vandaag ontzettend hard nodig hadden."

Slot spreekt vol lof over de Feyenoord-aanhang, al vermijdt hij 'dit soort excessen' liever. "We weten hoe hard we onze fans nodig hebben en hoe de UEFA straft als ze dit soort dingen zien", zegt hij. "In de achtste finale zullen we een ploeg treffen waartegen we onze supporters weer keihard nodig hebben. We moeten afwachten hoe de UEFA dit inschat. Maar ik denk dat we daar allemaal wel een voorgevoel over hebben. Dat is ontzettend jammer."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie