Lamkel Zé wil Kortrijk verlaten: “Voor 90% zeker dat ik bij Ferencváros teken

Lamkel Zé wil Kortrijk verlaten: “Voor 90% zeker dat ik bij Ferencváros teken"

03-11-2022 18:30
15

Afgelopen zomer gaf KV Kortrijk Didier Lamkel Zé een nieuwe kans in België. De Kameroener wil nu evenwel niet langer meer een Kerel zijn en wil dra naar Ferencváros verhuizen.

Lamkel Zé had een interview bij Sur le Gril. De RTBF heeft evenwel een preview van het gesprek gelost. De Kameroener stelt daarin dat hij hoger mikt dan spelen voor Kortrijk. "Gezien mijn kwaliteiten weet ik dat ik beter ben dan KV Kortrijk." De speler laat ook uitschijnen dat Kortrijk dat ook besefte toen het hem haalde bij Royal Antwerp FC en dat KVK hem niet gaat tegenhouden. "Dat was ook de afspraak toen ik hier tekende met algemeen directeur Matthias Leterme."

Niet te weigeren aanbod
Volgens Lamkel Zé heeft hij een nieuwe uitdaging nodig om zijn loopbaan weer nieuw leven in te blazen. "Dit is een aanbod dat ik niet kan weigeren. Ferencváros is een geweldige club, die elk jaar Champions League of Europa League speelt." Dit seizoen werd de Hongaarse club in de derde voorronde van de Champions League uitgeschakeld door Qarabag FK. In de eigen competitie staat Ferencváros momenteel aan de leiding. In de Europa League is het al zeker van de volgende ronde. Momenteel staan de Hongaren (10 punten) in een groep met ook nog Monaco (7 punten), Trabzonspor (6 punten) en Rode Ster (6 punten) aan de leiding.

Oude bekenden
De transfer van Kortrijk naar Ferencváros is nog niet rond, maar Lamkel Zé denkt wel dat het dra gaat goedkomen. "De Hongaarse leider volgt mij al een tijdje en wilde mij ook al toen ik bij Antwerp speelde. Met 90 procent zekerheid kan ik aankondigen dat ik in januari voor Ferencváros teken. Bij de Hongaarse club spelen nu al onder meer Xavier Mercier (ex-Oud-Heverlee Leuven) en de gebroeders Samy en Ryan Mmaee (ex-Standard).