WK-selectie van Martinez: Raskin wordt al zeker niet opgenomen in de lijst

WK-selectie van Martinez: Raskin wordt al zeker niet opgenomen in de lijst

03-11-2022 12:43
38

Nicolas Raskin wordt niet geselecteerd door Robert Martinez voor Qatar. Raskin heeft er de laatste weken goed uitgezien, maar het is niet genoeg om op de shortlist van de bondscoach te komen.

Met vier assists en een doelpunt op zijn naam is Raskin dit seizoen een van de belangrijkste spelers van Standard. De prestaties van de middenvelder zijn de laatste weken geëxplodeerd. "Ik denk niet dat het te vroeg is”, klinkt het bij Raskin. “Ik heb het recht om erover na te denken, vooral als ik zie dat andere spelers sneller worden opgepikt, ook al hebben ze niet veel wedstrijden gespeeld. Dus ja, ik denk erover na en ik kijk uit naar de beslissing", zei Raskin tegen RTL. Raskin heeft alleen een voorproefje gehad van de Devils tijdens een training. "Ik wacht tot ik een keer geselecteerd ben," voegde hij eraan toe.

Martinez zal zijn lijst van 26 spelers op 10 november onthullen. De bondscoach sprak over zijn shortlist van 55 spelers in een interview dat hij DH Sport vorige week gaf. "We volgen spelers uit de Jupiler Pro League. De Cuyper, Chadli, Heynen, zelfs Mike Trésor. Ze staan allemaal op mijn lijst van 55. Maar ze hebben het nadeel dat ze alleen in de 26 zitten als andere spelers die ik al heb overgenomen geblesseerd raken.”

De bondscoach noemde Raskin niet. Dat heeft ook gewoon een simpele reden. Standard kreeg geen voorselectie voor haar speler. Raskin maakt dus geen kans om op de lijst van 26 te komen die de bondscoach op 10 november zal opstellen.