Martinez geeft zich nog een week: op 10 november is WK-selectie officieel bekend

Martinez geeft zich nog een week: op 10 november is WK-selectie officieel bekend

03-11-2022 10:39 Laatste update: 10:43
36

Van de groepsfase van de Champions League naar de start van het wereldkampioenschap in nog geen drie weken tijd, in 2022 kan het allemaal. Op maandag 14 november reizen de Rode Duivels al af naar het Midden-Oosten om het toernooi voor te bereiden. Vier dagen ervoor maakt Roberto Martinez zijn selectie definitief bekend.

Het hing al in de lucht dat de bondscoach op donderdag 10 november zijn 26 namen met de wereld zou delen, maar nu heeft het profiel van de Belgische voetbalbond die datum ook officieel bekrachtigd. Dat betekent enerzijds dat Martinez nog exact een week de tijd heeft om enkele knopen door te hakken. Anderzijds krijgen mogelijke kandidaten zo nog ten hoogste twee wedstrijden de kans om hun kandidatuur te onderstrepen.

Het vervolg van de WK-planning van de Rode Duivels stond voordien al vast. Op maandag 14 november komt de selectie dus aan op het Basecamp in Qatar, maar een dag later volgt al een ultrakorte stage in Koeweit. Op vrijdag 18 november, amper twee dagen voor de openingsmatch van het WK, staat daar nog een oefenduel met Egypte gepland. Vijf dagen later, op woensdag 23 november, openen de Duivels hun toernooi met een wedstrijd tegen Canada.