'Dortmund speelt het spel hard en verlangt 150 miljoen van Europese elite'

'Dortmund speelt het spel hard en verlangt 150 miljoen van Europese elite'

02-11-2022 12:45
12

Borussia Dortmund gaat er alles aan doen om een recordsom te vangen voor Jude Bellingham. De negentienjarige middenvelder moet Ousmane Dembélé aflossen als duurst uitgaande transfer.

Bellingham is gewild. De Engelsman staat bij de Europese elite op de radar, al lijken Liverpool en Manchester City momenteel het meest concreet. Dortmund is voornemens om het maximale te incasseren. Iedere club die Bellingham wil losweken in het Signal Iduna Park, moet 150 miljoen euro meenemen, meldt BILD.

Real Madrid en Chelsea worden ook genoemd als mogelijke bestemmingen voor Bellingham. De zeventienvoudig Engels international ligt nog tot de zomer van 2025 vast in Dortmund. Dit seizoen speelt hij vrijwel alles en afgelopen maand was hij de jongste aanvoerder ooit in de Champions League. De Duitsers kunnen forse winst maken op Bellingham, die in 2020 voor 25 miljoen euro werd overgenomen van Birmingham City.

Dembélé geldt nog altijd als duurst uitgaande transfer in de clubhistorie van Dortmund. De Fransman verkaste in 2017 voor 140 miljoen euro naar FC Barcelona. Jadon Sancho, die vorig jaar voor 85 miljoen euro naar Manchester United vertrok, volgt als tweede.