Gent en Club kennen ref: D'Hondt moet Slag om Vlaanderen in goede banen leiden

Gent en Club kennen ref: D'Hondt moet Slag om Vlaanderen in goede banen leiden

02-11-2022 10:10
13

We zitten nog volop in een Europese midweek, maar ongetwijfeld kijken supporters van KAA Gent en Club Brugge stiekem al vooruit naar zondag. Dan staat voor hen één van de belangrijkste matchen van het jaar op het programma: de Slag om Vlaanderen. Lothar D'Hondt zal het vuur er zo ver mogelijk van de lont moeten houden.

Op de officiële aanduidingen vanuit de bond van de scheidsrechters voor speeldag 16 is het nog even wachten, maar Het Nieuwsblad weet al dat D'Hondt de altijd beladen Gent-Club voor de kiezen zal krijgen. Ondanks zijn jeugdige leeftijd van 28 jaar krijgt die al geregeld een topwedstrijd toegeschoven. Zo floot hij eerder al Standard Luik - Royal Antwerp FC. Vorig weekend was D'Hondt nog actief in KV Kortrijk tegen Cercle Brugge.

Voor zowel Gent als Club Brugge wordt het straks de tweede wedstrijd van het seizoen met D'Hondt als scheidsrechter. In de streekderby staat altijd druk op de ketel, maar deze keer lijkt die nog net wat hoger te liggen dan anders. Na een wisselvallige periode hebben De Buffalo's nood aan een statement, terwijl Club drie punten nodig heeft om het ontketende KRC Genk bij te benen.