Vervloekte stip? Club Brugge heeft slechtste gemiddelde in Europa

Vervloekte stip? Club Brugge heeft slechtste gemiddelde in Europa

01-11-2022 13:44
6

Club Brugge heeft dit seizoen een probleem vanop de stip. Amper drie van de acht strafschoppen gingen binnen. Daarmee heeft het voorlopig het slechtste gemiddelde van de Europese competities. 

Club scoorde dit seizoen maar 37,5 procent van de strafschoppen, waarvan vier in de laatste week. Vanaken, Lang, Jutgla en Nielsen konden de klus niet klaren. Door dat plotse penaltyspook is Club plots de slechtste van de klas. Het gaat RC Lens voorbij, dat dit seizoen twee van de vijf strafschoppen kon scoren en zo op 40 procent uitkomt. Het AS Monaco van Philippe Clement heeft drie van de zes strafschoppen omgezet, goed voor 50 procent.

De concurrenten van Club in België doen het voorlopig beter. Zo hebben Antwerp, Union, KAA Gent en Anderlecht nog een perfect rapport. KRC Genk kreeg al zeven strafschoppen in de Jupiler Pro League en maakte er vijf, goed voor 71,40 procent. Club moet dus hoe dan ook een tandje bijsteken vanop elf meter.

Carl Hoefkens ligt er alvast geen twijfel over bestaan. De volgende penalty van Club wordt genomen door Vanaken. Kan hij het penaltyspook dan verdrijven?